Zdrowy Białystok

Wtorek, 30 11 23:01

Ostatnia modyfikacja:wtorek, 30 11 2021

Nowy przyzakładowy

kabo2105Szeroki asortyment mięs, wędlin oraz garmażerki. Wszystko świeże, smaczne, w atrakcyjnych cenach. Przyzakładowy sklep firmowy Kabo zaprasza na zakupy.
Choć firmowy sklep Kabo funkcjonuje od dawna, to na początku bieżącego roku zyskał nowy wystrój. Została też poszerzona jego oferta.
- Od lutego br. nasz sklep funkcjonuje w nowej formule. Przede wszystkim mocno odświeżyliśmy asortyment i mamy teraz duży wybór świeżego mięsa – mówi Anatol Borowik, prezes Zakładu Mięsnego Kabo w Choroszczy.
W jaki sposób mięso trafia do sklepu? Otóż z zachowaniem najszybszego ciągu chłodniczego, gwarantującego jego najwyższą świeżość. Półtusze z uboju, z dnia poprzedniego, przywożone są do Zakładu z samego rana. Następnie mięso jest rozbierane i od godz. 7.30 jest już dostępne w sprzedaży.
- Świeże mięso można kupić nie tylko rano. Jest ono dostępne przez cały dzień, podobnie jak cały asortyment wędlin i garmażerki. Po prostu jeśli w danej chwili jakiś towar zostanie sprzedany, jest na bieżąco przynoszony z zakładowego magazynu. Mamy dużą rotację towaru - żadna wędlina nie leży w sklepie dłużej niż dwa dni - mówi Wojciech Ciborowski, dyrektor Zakładu Kabo.
- By zagwarantować klientom najlepszą jakość i świeżość produktów, sklep wyposażyliśmy w nowoczesne lady chłodnicze, w których jest zamknięty obiekt chłodzenia. Dzięki takiemu rozwiązaniu ani mięso, ani wędliny nie wysychają – dodaje Anatol Borowik.
Nowością w ofercie sklepu są produkty przygotowywane według starych, tradycyjnych receptur.
- Mamy m.in.: kaszankę, pasztetową, salcesony, kabanosy. Stawiamy na smaki regionu, na dobre i naturalne produkty. Chcemy też, by asortyment sklepu związany był z porami roku. Z pewnością już niedługo będziemy mieli więcej produktów na grilla. Natomiast jeszcze teraz mamy soloną zimą słoninę z beczki. Świeże mięso polecamy natomiast do robienia domowych pieczeni oraz wędlin - mówi Wojciech Ciborowski.
Szefostwo Zakładu chce produkować część asortymentu, szczególnie garmażerki, tylko i wyłącznie na potrzeby sklepu. Jeśli okaże się, że nowe produkty sprawdzą się, wówczas zostanie uruchomiona produkcja dla innych odbiorców.
Wielką zaletą przyzakładowego sklepu Kabo są ceny.
- U nas klienci kupują bez pośredników, dlatego nasze ceny są niższe, niż gdzie indziej. Poza tym przygotowujemy promocje, o których - z odpowiednim wyprzedzeniem - informujemy na Facebooku. Zachęcam do odwiedzania naszego profilu, zamieszczamy tam też przepisy na szybkie potrawy z wykorzystaniem naszych wyrobów - mówi Wojciech Ciborowski.
Ja ze swojej strony także zachęcam do śledzenia facebookowego profilu Kabo, ale przede wszystkim polecam zakupy w sklepie. Dojazd z centrum Białegostoku zajmuje niespełna dziesięć minut, gdyż Zakład Kabo znajduje się tuż przy trasie S8 Białystok - Warszawa (po prawej stronie). Przy sklepie jest parking dla klientów.
Oprócz wyrobów firmowych Sklep Kabo oferuje też dodatki do wędlin i mięs (sosy, musztardę, ketchup, przyprawy itp.), pieczywo i kiszonki od regionalnych dostawców oraz artykuły do szybkiego przygotowania potraw – gotowe sosy, makarony, kasze, mrożone kopytka itp. Sklep czynny jest od godz. 7.30 do 17.30.
Tekst i fot. Marzena Bęcłowicz

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Aktualności Nowy przyzakładowy