Zdrowy Białystok

Piątek, 24 09 23:49

Ostatnia modyfikacja:piątek, 24 09 2021

Łapsy paluszki

Środa, 15 lipiec 2020 11:24

lapsy paluszkiDo zgranej paczki Łapserdaków dołączyła absolutna nowość – pyszne Łapsowe paluszki z dodatkiem soli. Idealne na lato, jako delikatna w smaku przekąska. Te ponadczasowe solone paluszki łączą wszystkie pokolenia smakowitym chrupaniem. Dla dorosłych są wspomnieniem dzieciństwa, a dla najmłodszych domowników stanowią atrakcyjną alternatywę dla popularnych słonych przekąsek. Wystarczy tylko wsadzić je do torebki lub plecaka i cieszyć się nimi przy każdej okazji.
Łapsy paluszki to gwarancja tradycyjnego smaku wspartego składnikami najwyższej jakości. Nie zawierają oleju palmowego, a do ich produkcji użyto mąki tylko od sprawdzonych polskich dostawców. Łapsowe paluszki cieszą wszystkich członków rodziny pięknym złocistym kolorem, idealną kruchością oraz precyzyjnie dobraną ilością soli.

Czytaj więcej: Łapsy paluszki

Smaczne sposoby na pieczonego łososia

Piątek, 26 czerwiec 2020 10:31

fjord postŁososiowi nie można odmówić – przede wszystkim tego, że jest niezwykle piękną rybą, ale i bardzo smaczną. Dobrze doprawiony i upieczony łosoś jest wygodną bazą do wszelkich szybkich przekąsek i dań. W obliczu nadchodzącego lata, to też okazja, aby po okresie domowej izolacji wrócić do nieco zdrowszych posiłków, które nie będą czasochłonne, a pozostaną pyszne.
Łosoś to jedna z tych ryb, które można przygotować stosunkowo łatwo, zapewniając sobie i rodzinie wartościowy i smaczny posiłek. Szczególnie warty uwagi jest pieczony łosoś, który po odpowiednim marynowaniu i wolnemu pieczeniu zyskuje niezwykle delikatną strukturę mięsa i zachowuje swoją charakterystyczną soczystość. Właściwy proces obróbki cieplnej ułatwia także wydobycie i podkreślenie aromatu ryby.

Czytaj więcej: Smaczne sposoby na pieczonego łososia

Posiłek w biegu, czyli przekąski na powrót do pracy

Wtorek, 23 czerwiec 2020 15:33

HUEL zdjęcia produktowe 3Brak czasu to prawdziwa zmora osób chcących zdrowo się odżywiać. Znów nie masz czasu przygotować posiłku? W takim razie koniecznie zabierz ze sobą zdrową przekąskę. Najlepszym rozwiązaniem będzie produkt łatwy do przetransportowania, wygodny do zjedzenia i nie wymagający długiego przygotowania.
Czy wiesz, że pracownicy, którzy nie robią przerwy na posiłek lub przekąskę są mniej wydajni? Statystyki są jednoznaczne: 68 proc. Polaków nie ma czasu na zjedzenie głównego posiłku w pracy, niemal co druga osoba (39,7 proc.) żywi się jedynie kanapkami, a co dziesiąta w pracy nie je nic – wynika z badania zrealizowanego przez Instytut Badania Opinii Publicznej Homo Homini. Jakie są przyczyny takiego stanu? W ankiecie dotyczącej tego zagadnienia 28,6% zapytanych Polaków odpowiedziało, że nie jedzą, ponieważ nie mają na to czasu, 18,3% twierdzi, że nie czuje głodu, zaś 12,3% poddaje się presji otoczenia i deklaruje, że nic nie je, ponieważ inni też tego nie robią. Takie przyzwyczajenia mają fatalny wpływ nie tylko na nasze zdrowie i codzienne samopoczucie, ale również… na nasze wyniki w pracy. Dlatego też, aby nie zaszkodzić sobie podwójnie, warto wprowadzić w życie kilka sugestii żywieniowych od Jamesa Colliera, Head of Nutrition z Huel.

Czytaj więcej: Posiłek w biegu, czyli przekąski na powrót do pracy

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Kuchnia